Tusen trädgårdar: Visning av Gyttorps ätbara skolträdgård

Tag chansen att besöka Gyttorps skolträdgård! Söndagen den 1 juli 2018 är vi med på ”Tusen trädgårdar”, den stora dagen då mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök.

På Gyttorpskolan har vi börjat skapa en myllrande och ätbar skolträdgård med odlingsbäddar, köksträdgård och rabatter med ätbara växter. I år påbörjar vi anläggandet av en skogsträdgård, inspirerade av permakulturens metoder. Allt detta sker i nära samarbete mellan skolans personal, elever och anhöriga, en permakulturdesigner och Naturskyddsföreningen i Nora. Välkommen att se och höra mer om vårt arbete med att skapa en pedagogisk, vacker och ätbar utemiljö för barnen!

Mellan kl 10-00-13.00 visar Naturskyddsföreningen i Nora samt lärare & elever på Gyttorpskolan runt i skolträdgården. Tillsammans med barnen bygger vi även insektshotell och pratar om varför de behövs. Välkommen!!

Läs mer om vad som händer 1 juli runt om i landet under Tusen trädgårdar. http://www.tradgardsriket.se/tusen-tradgardar-2018/

Läs mer om Naturskyddsföreningen i Noras verksamhet och vilka aktiviteter vi anordnar eller medverkar i framöver. https://nora.naturskyddsforeningen.se

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.