Program 2014

23 juni – 11 augusti

kl 11-14 onsdagar, fredagar och söndagar.
Naturskolan i Nora på Alntorps Ö
För alla oss som är så barnsligt nyfikna på naturen att vi inte kan hålla oss inne.
Barn med? Naturligtvis – men inget krav! Kom som du är – med eller utan barn.

Programblad sommar v 29

Naturskyddsföreningens miljövänliga vecka & länets framtidsvecka

27 sep5 okt

Läs mer om allt kul som händer på den nya portalen för länets hållbarhetsarbete, www.framtidsportalen.se.

Lördag 27 sep kl 11.00‐15.00

Skördemarknad & holkbygge vid Järle station.

NF Nora är på plats och pratar om hur man gynnar ”vilda grannar”, t ex fåglar, vildbin och fladdermöss samt bygger holkar på plats tillsammans med intresserade barn och vuxna.

Måndag 29 sep kl 10.00 – 18.00 och tisdag 10.00 – 14.30

Föreningen finns på Coop Nora under Miljövänliga veckan. Vi berättar om föreningen, pratar ekomat, ordnar eko‐quizz samt smakprovning. Har du möjlighet att hjälpa till en stund så kontakta Lena Bjärmark, 0701‐ 757125 eller bjarmark@gmail.com.

Onsdag 1 okt kl 18.30

”Inte bara honung”

Film & samtalskväll under miljövänliga veckan om bin, mat & människor. Plats: Rekordbiografen i Nora. Kostnad: 70 kr/person inkl fika.

Lör‐sön 18‐19 okt

Grundkurs i lokalt omställningsarbete.

För dig som vill vara med och förändra ditt lokalsamhälle i en mer hållbar riktning och skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Start lördag 9.00 ‐ avslut 16.00 söndag. Plats: Nyhyttan. Föranmälan sker till ankie.rauseus@telia.com Mer info finns på www.framtidsportalen.se/kurser‐i‐lokalt‐omstallningsarbete

Lör-sön 18-19 okt

Grundkurs i lokalt omställningsarbete. För dig som vill vara med och förändra ditt lokalsamhälle i en mer hållbar riktning och skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Start lördag 9.00 – avslut 16.00 söndag. Plats: Nyhyttan. Föranmälan sker till ankie.rauseus@telia.com Mer info finns på framtidsportalen.se/kurser-i-lokalt-omstallningsarbete

Onsdag 22 okt kl 18.00

Kurs i Artportalen. Plats: Hjernet,, Malmgatan 4 i Nora. Kursledare: Henrik Josefsson på Länsstyrelsen Örebro. Artportalen är en webbplats för den som vill söka efter och rapportera fynd av djur, växter och svampar i Sverige. Artportalen är ett viktigt verktyg i svensk naturvård baserad på folkets observationer ute i naturen. Föranmälan till ankie.rauseus@telia.com

Tisdag 28 okt

Höstlov

Holkbyggarkurs på Karlsängsskolan för skolbarn & vuxna. Föramälan ankie.rauseus@telia.com Mer info kommer att läggas upp på webben och FaceBook.

Onsdag 29 okt kl 18.30

Föredrag med Naturskyddsföreningens nyutnämnda riksordförande Johanna Sandahl på temat ”Från jord till bord” och även samtal kring föreningens centrala frågor. Plats: Studiefrämjandets lokal på Kungsgatan 10 vid Nora torg. Välkomna!

Onsdag 5 nov kl 18.00

Vi inbjuder FRG (Frivilliga ResursGruppen) till en informations & samtalskväll kring samhällsberedskap. Plats: Jaktvillan i Ramshyttan. Samåkning från torget i Nora 17.30. Föranmälan till stanbridger@yahoo.se.

Lör-sön 8-9 nov

Fortsättningskurs i lokalt omställningsarbete. Plats: Hallsberg. Läs mer: framtidsportalen.se/fortsattningskurs-i-lokalt-omstallningsarbete/

Onsdag 26 nov kl 18.00

Samtalskväll kring framtagandet av Nora kommuns nya miljöplan. Gäst: Sofie Semstrand, Bergslagens kommunalteknik. Plats: Studiefrämjandets lokal på Kungsgatan 10.

Onsdag 3 dec kl 18.00

”Djurliv & naturvård i Botswana och Swaziland”

Bildvisning med Roland Stanbridge. Plats: Jaktvillan i Ramshyttan. Föranmälan till stanbridger@yahoo.se.

Lördag 6 dec julmarknad i Nora

Vi har en idé – vill Du vara me’?

Under julmarknaden 6 dec i Nora vill vi bjuda folk på julklappstips och något varmt att dricka. Har du några miljövänliga och schyssta tips på klappar du vill dela med dig av?

Skriv ner dem och skicka till oss, så sammanställer vi dem på ett snyggt sätt.

Vill du vara med en stund och hjälpa till med det praktiska inför eller under dagen? Fixa skyltar, ställa iordning, duka upp, prata med folk, ta emot och ge julklappstips eller prata om Naturskyddsföreningen…

Vi kommer att vara på Kungsgatan 10 i Nora kl 11-16 på lördagen den 6 dec.

Hör av dig till Kajsa på telefon 070-337 54 04 eller via mail till kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se med dina tips och/eller om du vill vara med under en kul dag. Skriv vad du vill göra och vilken tid som passar dig.